Alja Horvat X Cup of Tea

Tokrat smo se sodelovanja lotili nekoliko drugače. Za izbor foteljev smo se obrnili na morebitne nove lastnike foteljev - Aljine Instagram sledilce. Po tem, ko smo Alji poslali fotografije naslonjačev, ki so na zalogi in so na voljo za preobleko, je Alja na svojem Instagramu v zgodbah objavila “mock-upe” naslonjačev z možnostjo glasovanja. Izbrani so bili trije prelepi fotelji različnih oblik, ki so že nestrpno čakali preobrazbo; največ zanimanja pa so sledilci pokazali za tri vzorce, ki smo jih kasneje pri tem uporabili. Alja se te metode poslužuje pogosto, saj ugotavlja, da tako prejme še pred začetkom projekta neprecenljiv vpogled v interes in želje potencialnih kupcev.

Vse tri vzorce je Alja ustvarila za svojo modno kolekcijo in jih nato prilagodila izbranim Cup of Tea naslonjačem. Po prejemu blaga s potiski vzorcev, smo naslonjačem zamenjali blazine in ostale materiale v notranjosti, poskrbeli za osvežitev ogrodja, ročno sešili nove preobleke, pretapicirali vse oblazinjene dele, na nogice zalepili zaščitni filc in na koncu dodali še znački “by Alja Horvat” in »Reloved by CUP OF TEA«.

Naslonjači so na voljo v naši spletni trgovini tukaj.

alja_COT_armchair_1
alja_COT_reloved_armchair_6
alja_COT_reloved_armchair_3

Alja je svoje vzorce poimenovala po pesmih, ki jih je v tistem trenutku (v trenutku ustvarjanja) najraje poslušala. Prvi vzorec se zato imenuje “Season of The Witch” (Donovan), drugi vzorec nosi ime “I’ll Follow The Sun” (The Beatles), tretji vzorec pa je poimenovala “Crystal” (Fleetwood Mac).

Vzorec (Season of The Witch) za Naslonjač z ljubeznijo 075 & 082, ki ga Alja opiše kot najbolj “simple”, se sicer ni znašel v njeni modni kolekciji, vendar je bil ustvarjen z namenom, da se ga kombinira s preostalimi vzorci. Naslonjač z ljubeznijo 076 cveti v vzorcu (I’ll Follow The Sun), ki nosi nostalgičen pridih, saj je Alja inspiracijo zanj dobila ob spominu na babičin vrt. Vzorec (Crystal) za Naslonjač z ljubeznijo 077 s psihadeličnimi rožicami, pa so navdihnila 60. in 70. leta prejšnjega stoletja. Aljin najljubši Cup of Tea kos je naslonjač s “simple” rožicami v vijolično-rdečo-rumeni barvi.

alja_COT_reloved_armchair_4
alja_COT_reloved_armchair_5

Alja nam je zaupala, da se za sodelovanja odloča tako, da se najprej vpraša ali bi, če bi imela možnost, sama naredila tovrsten izdelek, ki ji ga ponuja sodelovanje. Zelo pomembno ji je tudi, da ima s podjetjem, s katerim sodeluje, usklajena načela in vrednote. Še posebej izpostavlja načela družbeno odgovorne in trajnostne proizvodnje. Prepričana je, da lahko vsak posameznik pripomore k družbeno odgovorni proizvodnji, saj lahko s svojim obnašanjem spodbudi podjetja k temu, da spremenijo oziroma prilagodijo svoje navade in poslovanje. Tam kjer je povpraševanje, je tudi ponudba.

alja_COT_reloved_armchair_10
NASLONJAČ Z LJUBEZNIJO ALJA HORVAT X CUP OF TEA VINTAGE RELOVED ARMCHAIR

Kar se tiče dekorja, je Alji najbljižje “midcentury modern design”, svoje vzorce pa uporablja na različnih izdelkih, od printov, oblačil, dodatkov in tudi pohištvu. Ponavadi prilagodi le velikost elementov, ki sestavljajo vzorec, velikosti produkta na katerem se bo uporabil vzorec.

alja_COT_reloved_armchair_8
alja_COT_reloved_armchair_9

Alja mladim podjetnikom in ustvarjalcem svetuje, da naj nikoli ne obupajo. Kot pravi: “Zdi se mi, da ogromno ljudi zelo hitro obupa, ker se uspeh ne pokaže ”čez noč”. Sama menim, da je za uspeh potrebno ogromno vztrajnosti, ogromno truda in najpomembenjše, da verjamemo vase.”

 

Hvala Alja!

alja_Horvat_COT