Pogosta vprašanja

Je možno naročiti izdelek po naročilu?

Da, izdelke naredimo tudi po naročilu. Vašim potrebam lahko prilagodimo dimenzijo izdelka (blazin, prepog, odej), poleg tega lahko v primeru, da imate posebno željo glede barve, skupaj z vami pregledamo barvne karte naših dobaviteljev in naročimo material posebej za vas. Pri foteljih, ki še niso prenovljeni, se lahko dogovorimo glede barve premaza lesa, skupaj pa lahko izberemo tudi blago in barvo oblazinjenja. Seveda je v tem primeru rok dobave nekoliko daljši, vendar je pa izdelek potem popolnoma “tailor-made” za vas.

Je možna zamenjava ali vračilo izdelka?

Izdelek je možno vrniti, nepoškodovanega in brez večjih sledi uporabe v roku 14 dni od prejema. Ravno tako je izdelek, v kolikor ni narejen po naročilu, možno zamenjati v roku 14 dni od prejema. V primeru menjave izdelka po naročilu, nas kontaktirajte in skupaj bomo poiskali najboljšo rešitev za vas.

Je možen osebni prevzem?

Po dogovoru je možno izdelke prevzeti tudi osebno, v Mariboru ali Ljubljani.

Kako ukrepati v primeru prejema poškodovanega izdelka?

V kolikor pride do poškodbe izdelka/ paketa, nas prosimo kontaktirajte. V primeru, da je do poškodbe prišlo med pošiljanjem in ste izdelek prevzeli ter poškodbo opazili šele pri odpiranju, vas prosimo, da čim prej kontaktirate tudi kurirsko službo, da naredi ustrezno poročilo/zapisnik o poškodbi. Dokler se postopek ne zaključi, zadržite poškodovano embalažo in izdelek. V primeru, da poškodbo opazite že pri prevzemu pošiljke, pošiljko zavrnite zaradi poškodbe. Vse ostalo bomo urejali mi. V najkrajšem možnem času vam bomo poslali nov izdelek, v primeru unikatnega vintage izdelka pa ustrezen nadomestek (v primeru, ko tega žal ne bomo mogli zagotoviti, vam bomo povrnili kupnino).

Kakšno volno uporabljate?

Pri pletenju uporabljamo samo naravno 100 % merino volno. Gre za naraven, kvalitetni material s številnimi prednostmi. Volna merino je material za vse letne čase (poleti ohlaja, pozimi greje), je odporna na neprijetne vonjave in odlično vpija vlago. Je antiseptična, ne pika in slovi po izjemni vzdržljivosti. Poleg tega, da gre za mehek in udoben material, je obnovljiv vir, ki je okolju prijazen.

Kako skrbeti za izdelke (odeje, preproge, blazine) iz 100 % merino volne?

Predlagamo, da volnene izdelke večkrat letno prezračite in jih dobro stresete, kar bi moralo zadostovati, da z njega padejo večji delci. V primeru manjšega madeža lahko tisti delček odeje previdno operete z mrzlo vodo, sicer pa je mogoče tudi suho čiščenje v kemični čistilnici (pranje v pralnem stroju odsvetujemo).

Žametne blazine in vzdrževanje?

Vse žametne blazine je možno v celoti oprati v pralnem stroju, pri nizkih temperaturah. Priporočen je program za ročno pranje oz. za občutljivo perilo.