NASLONJAČ CUP OF TEA ROŽNATO NEBO ROČNO BARVANO

Pod imenom Lučkabučka ustvarja Lučka Berlot, ljubiteljica prijetne svetlobe, organskih oblik in oblikovanja. Blagovna znamka Lučkabučka je nastala približno 10 let nazaj z željo po oblikovanju namizne luči za svojo sobo. Nezadovoljna z izbiro v trgovinah, je Lučka prenesla v prakso svoje kiparske spretnosti, ki jih je pridobila med študijem likovne pedagogike in na domačem balkonu je začel nastajat prvi podstavek za luč. Zaradi naraščajočega povpraševanja, se je Lučka iz svoje prve delavnice kmalu preselila v atelje, kjer je bila v preteklosti tkalska in šiviljska delavnica babice in njene sestre.

Prva svetila so bila izdelana iz pihanega betona. To je material, ki je lahek, preprost za obdelavo, negorljiv in ima zanimivo teksturo. Danes prevladujejo naročila visečih svetil, postopek izdelave teh pa je drugačen. Tudi material je drug, gre za mineralno zmes, ki po lastnostih (prosojnost, trdota) spominja na porcelan. Lučkabučka nudi ročno izdelana svetila iz dveh obstoječih kolekcij ter izdelavo unikatnih svetil po naročilu. Lučka je na voljo tudi za svetovanje in oblikovanje svetlobe.

Ročno izdelana Lučkabučka svetila je možno videti na različnih lokacijah po Sloveniji. Za resort Krištof je Lučka izdelala dve veliki luči, ki po obliki spominjata na dve polovici razbitega jajca (luč za jedilnico, kjer strežejo jedi iz domačih sestavin, tudi jajc). Za Jasna Chalet resort je lesene komponente nabrala v strugi bližnje reke Pišnice, nato pa sledila naravnim oblikam materiala in ga vkomponirala v svetilo. Lučka opisuje: “pri zasebnih objektih sem najbolj vesela neposrednega stika z naročniki, z družinami in najlepši kompliment sem dobila od naročnice, ki mi je sporočila, da se vsak dan veseli večera, ko bo prižgala lučko, ker naredi v prostoru takšno prijetno vzdušje”.

Za sodelovanje s Cup of Tea, je Lučka visečo luč Rožnato nebo 002 obarvala z naravnimi barvami.

Lucka_COT_1
Lucka_COT_2
Lucka_COT_3

Lučka nam je zaupala, da ji je blizu skandinavski stil dekorja, pri čemer dodaja: “hkrati pa uživam tudi v japonski wabisabi filozofiji ter njihovi estetiki. Včasih me pritegne tudi retro ali eklektičen stil, ampak bolj za kakšne detajle”.

Tudi za Lučko je trajnostni vidik proizvodnje in potrošnje zelo pomemben in svetuje: “ne potrebujemo 1000 ljudi, ki živijo brezhibno zero-waste življenje, ampak 1000 ljudi, ki se trudijo in na področju ekološke in družbeno odgovorne potrošnje delajo majhne, a vztrajne korake”.

 

Hvala Lučka!

Lucka_COT_profile